Følg oss på Facebook

Aktiviteter

februar 2021
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Om dansepartiene

Skrevet av Admin Admin den 30.05.2012

Streetjazz

Streetjazz er en dansestil som blander elementer fra jazzballet, funk og hip hop. Dansene som læres ligner det man ofte ser i musikkvideoer, og musikken hentes bl.a fra pop-, hip hop- og RnBsjangeren. Streetjazzen har gjerne friere tøyler enn jazzballetten men beholder jazzteknikken i en hip hop- ramme. Det er ganske fritt hva instruktøren selv legger i begrepene, og kan derfor variere fra lærer til lærer. 

Dansegruppen Paras startet høsten 2008. Instruktør Anita Krüger Leifson.

Dansegruppen Juvenilia startet i 2007 og består av 23 jenter i alderen 13-15 år. De har deltatt i fire konkurranser der de fikk henholdsvis en 3. plass, en 2. plass og to 1. Plasser. Gruppen tar ikke inn nye medlemmer.  Instruktør Anita Krüger Leifson

Dansegruppen Innominate ved Sotra Turn og IL ble formet ved Streetjazzkursenes oppstart i laget i år 2000. Siden da har gruppen deltatt på ca 10 konkurranser, og danset seg til seks 1. plasser og fire 2. plasser. Denne gruppen ble valgt ut til å representere Norge på gallaen ved Eurogym i Gent 2006. Nedlagt i 2009.  Instruktør Marit Hagen Halvorsen
September 2010 starter gruppen Innominate opp igjen. Gruppen tar inn nye etter at en har blitt vurdert på en prøvetime. Har du danseerfaring så møt opp på en prøvetime her. Gruppen satser på å delta med oppvisninger og i konkurranser på stevner og derfor kreves det fast oppmøte på treningene.

 

Breakdance

En dansestil som startet på slutten av 70-tallet i Bronx, New York. Gjort kjent bl.a. gjennom Rock Steady Crew som var et av de første breakegruppene. Stilen kjennetegnes gjerne ved akrobatiske elementer og fysisk krevende bevegelser.
Dansen er et av de fire elementene i Hiphop kulturen og heter opprinnelig Bboying.
Dette navnet kommer av at de danset til breaket i musikken, altså den delen av sangen hvor vokalisten tok et break/pause, sluttet å synge, og bandet tok av. B’en står for Break. Gutter og jenter som driver med denne dansen kalles Bboys eller Bgirls. Breakdance er et mediaskapt ord som ble til for at vanlige folk rundt om i verden skulle skjønne at Bboying var en dans.
 
Absence Crew er en breakegruppe fra Sotra/Bergen og har drevet med breaking siden 1999. De har deltatt med show på TV, teaterforestillinger og danset på store arrangement. I 2015 vant  Absence "Mitt Dansecrew" på Tv2 sammen med Thomas Fingern Gullestad. Flere av medlemmene i Absence Crew har vært utøver og trener i Sotra Turn & IL.

Andreas Roksvåg og Ole Petter Knarvik startet opp breakdance i Sotra Turn i 2001.

Artos Crew er en breakegruppe fra Sotra. De har vært en gruppe siden 2006 og er fremdeles aktiv i dansemiljøet i Bergen. De reiser både innenlands og utenlands for å konkurrerer. I 2009 vant de andre plass i Norges mesterskapet i Breaking.Artos betyr kunstnere/Sotra baklengs. Artos er tidligere "elever" av Absence og i 2007 tok de over stafettpinnen og har holdt dette kurset til dd.

Instruktør i 2015/2016 er Christopher Cardoso.

 

 

Gym X Stevneprogram Voksne

 

Utøverne på dette partiet øver inn program (bevegelser til musikk) og deltar på turnstevner som Kretsturnstevner, Vestlandsturnstevner, Landsturnstevner og Gymnastrada.